Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 10. april 2016

Lækker cremet spidskålssalat - med gulerod og peber


Der skal ikke mange ingredienser til, at lave en lækker salat til aftensmaden... og i øjeblikket er det spidskål, der hitter hos os :-D Salaten kan holde sig i 2-3 dage, så lav endelig en stor portion... du kan altid tilføje en håndfuld rosiner på andendagen for variation.

Spidskålssalat
til 4 personer:
Et ½ spidskål
2 gulerødder
En ½ rød eller grøn peberfrugt
1½ dl cremefraiche 18%
1-2 tsk. saft fra øko-citron

Snit kålen fint... og læg den i iskoldt vand i ca. 30 minutter
Skræl gulerødderne... og skær dem i halve mønter
Fjern frøene fra peberfrugten (og gem dem)... og skær den i tern
Rør cremefraichen med citronsaft... og smag til med salt
Knug vandet fra kålen... og vend alle ingredienserne sammen. Hold evt. lidt af dressingen tilbage, så du undgår salaten kommer til at "sejle" i dressing.


Selvfølgelig kan du servere dressing ved siden af, men så er det min erfaring, der skal beregnes en hel del mere.
Tilsæt æblestykker, kapers eller rødløg, hvis du ønsker mere "spræl" i salaten.
Brug frøene fra peberen til gendyrk... let, sjovt og indbringende :-D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar