Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 22. februar 2019

EF-kage (Endelig Fredag)



Hovsa... det er virkelig ikke meget, jeg får blogget. så det vil jeg forsøge at lave om på. Selvom jeg er "stille"... er det ikke ensbetydende med, at jeg hverken laver mad, bager... eller får masser af nye ideer, jeg får dem bare ikke lagt ind. (Sorry)


I dag får I dog en nem brownie, I kan forsøde weekenden med.

EF-kage:

100 g smeltet og afkølet smør
2 æg
250 g sukker
90 g hvedemel
40 g (usødet) kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
100 g grofthakkede mandler

Pisk æg og sukker
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og salt i æggemassen
Vend det forsigtigt sammen
Hæld den smeltede smør i... og igen, vend det forsigtigt sammen til det er en homogen masse (det tager lidt tid)
Vend mandlerne i dejen
Læg bagepapir i bunden af en 24 cm springform og smør siden med lidt smør
Fordel dejen i springformen
Bag ved 175 grader i alm. ovn i ca. 30 minutter... pas på, den ikke får for meget
Der skal stadig sidde lidt dej på f.eks. strikkepinden, når du tjekker
Lad kagen køle helt af i formen, før du skære af den (hvis du kan lade den være... ha ha)
Jeg syntes faktisk, den smager allerbedst, når den kommer kold direkte fra køleskabet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar