søndag den 6. marts 2016
Pastatærte uden bund
Pastatærte uden bund er en nem pastaret, som selv børnene kan få succes med. Jeg vil dog opfordre til, at der bruges en pasta, der ikke er hul, så æggemassen lægger sig udenom istedet for indeni :-D
Pasta-tærte
til 4 personer (hvis den serveres med salat)
Kogt pasta evt. en rest fra forgående dage
1 gulerod
1-1½ rød snackpeber
1 løg
150-200 g bacon i tern
4 æg
2 dl cremefraiche
Ost i de mængder, der foretrækkes
Salt og peber
Steg bacontern sprøde på en pande... uden fedtstof
Skær gulerod og snackpeber i små tern
Hak løget groft og svits det kort på panden, når baconen er færdig
Forvarm ovnen til 200 grader
Bland pasta, grønsager og bacon... og hæld det i en smurt tærteform
Pisk æg og cremefraiche sammen med salt og peber... vær dog varsom med salt, når du bruger bacon
Fordel osten over tærten og hæld æggemassen på
Bages i 30 minutter... hvorefter den skal stå i 5 minutter, for at sætte sig
Noter:
Som så ofte før... kan der bruges grønsager efter smag.
Bacon kan udskiftes med kylling, en rest kotelet eller steak.
Æggemassen passer til en tærteform 26 i diameter.
Etiketter:
Bacon,
Billig mad til to,
Frokostretter,
Hovedretter,
Pasta-retter,
Tærter,
Æg
tirsdag den 1. marts 2016
Frisør-deller - af torskerogn
Jeg læser ikke ret tit ugeblade
Deller af torskerogn
6-8 stk.
200 g kogt torskerogn fra dåse
150 g bagt kartoffel... eller kogt (uden skræl)
1 lille hakket løg... undgår rødløg, de giver en "dum" farve tilberedte
1 æg
1 spsk.mel
1 spsk. hakkede kapers
Salt og peber
Mos torskerogn og kartoffel godt sammen
Tilsæt de øvrige ingredienser
- og smag til med salt og peber
Steg dellerne i smør i 3-4 minutter på hver side
Når de skal vendes... er det nemmest at bruge en paletkniv, da dellerne er ret porøse
Server med kogte kartofler, persillesovs og en lækker salat
Note:
Er der deller i overskud, brug dem næste dag på rugbrød evt. med remoulade og citron
Istedet for kapers kan bruges rød snackpeber eller cornichoner
Tilsæt "farsen" krydderurter... dild, persille eller purløg
fredag den 26. februar 2016
Syltet snack-peber - den lille hurtige
Jeg er ret begejstret for "surt" tilbehør til den varme mad... men når glassene med de hjemmelavede syltede snack-peber (de bedste der findes) på mærkværdigvis er forsvundet fra køleskabet, må der tages andre midler i brug, når lysten melder sig :-D
Syltet snack-peber
til 2 personer:
1 rød snack-peber
1/4 dl sukker
1/4 dl vand
1/4 dl eddike
1 knivspids salt
Kog sukker, vand, eddike og salt op i en lille gryde
Skyl snack-peberen og befri den for frøstok og kerner
Skær den i tynde ringe og læg den i den varme lage
Umiddelbart syntes man nok, der er alt for lidt lage... men hæld grydens indhold (når det er afkølet til lun) i en frysepose, som lukkes med så lidt luft... som muligt og lægges i køleskabet
Lad posen ligge i 1-2 timer... og vend jævnligt rundt på indholdet
Lad lagen dryppe af og server
Note:
Samme fremgangsmåde kan benyttes til agurker, rødløg, hvidkål... og meget andet
De hurtig "syltede" sager smager også forrygende på rugbrødsmadder med pålæg
onsdag den 24. februar 2016
Rødbedesuppe - med spidskommen og koriander
Rødbedesuppe
til 4 personer:
1 stor rødbede
3 store gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
½-1 tsk. stødt spidskommen
½-1 tsk. stødt koriander
1-2 spsk. olie
Ca. 1 liter bouillon (eller vand)
Saft fra en ½ øko-citron
100 g flødeost naturel
Salt og peber
Start med grønsagerne... skræl og snit dem alle i små tern
Opvarm olien... tilsæt løg og hvidløg der blot skal klares
Tilsæt spidskommen og koriander og rør med i 2 minutter
Hæld de resterende grønsager i gryden... og svits i 5 minutter, uden de tager farve
Fyld bouillon eller vand på, så det dækker... og kog op
Lad suppen simre sagte, til grønsagerne er møre ca. 30 minutter
Blend suppen med en stavblender
Kog suppen op igen... og tilsæt evt. mere væske
Lad flødeosten smelte i suppen
- og smag til med citron, salt og peber
Server suppen rygende varm med cremefraiche og lækkert brød.
Note:
Spidskommen og koriander har en helt speciel smag... enten kan man lide det, eller kan man ikke. Er man til humus... er man ikke helt galt på den :-D
Suppen smager forrygende tilsat enten oksekød eller kylling... men i de tilfælde, skal den ikke blendes.
Der kan med fordel tilsættes chili, i det styrkeforhold der ønskes.
Etiketter:
forret,
gulerødder,
Hovedretter,
Ost,
Rødbeder,
Supper
fredag den 19. februar 2016
Abonner på:
Opslag (Atom)