Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 8. december 2013

Blommemarmelade med chili


kolonihaven har vi et lille blommetræ, som i år har givet ikke mindre end ca. 5,5 kg blommer efter stenene var fjernet. Præcise planer med blommerne har jeg ingen af... men marmelade er det dog blevet til. 

2 glas blommemarmelade med chili:
800g blommer uden sten
2 dl sukker
1½ dl eddike
2 friske chili (1 rød + 1 grøn)
En anelse atamon til at skylle glassene i. Man kan bruge f.eks. vodka... men det var på uforklarligvis forsvundet fra barskabet. 

Hæld alle ingredienserne i en gryde... varm det langsomt op til det småsimre og lad det simre i 30-45 minutter under jævnlig omrøring. Jeg kan ikke fordrage store klumper, men hvis du kan... giv det kortere tid.

Hæld straks marmeladen på de atamon-skyllede glas og sæt låg på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar