Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 11. oktober 2011

Millionbøf

Millionbøf

En klassisk ret der kan laves på utallige måder. Det nemmeste er nu nok den gammeldags… det er så afgjort også den med mindst grønsager, men det gør den nu ikke ringere.
Svits 2 hakkede løg klare i margarine.
Tilsæt hakket oksekød og svits med til det har skiftet farve.
Krydr med peber og hæld vand på til det lige dækker.
Lad simre en lille time… og jævn med meljævning.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt evt. sukker… det fremhæver smagen.
Lad retten simre yderligere 5-6 minutter og server med kartoffelmos.

4 kommentarer:

  1. en bulion terning og en dåse flået tomatergiver det mere smag

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har du helt sikkert ret i, men lige denne opskrift er min svigermors, så den piller jeg ikke ved ;-D

      Slet
  2. Der skal ikke tomat i millionbøf... Så bliver det lidt for meget alle spaghetti bolognaise... :) SÅ behold den endelig som den er :) Okay, jeg ville nok bruge smør eller i stedet, da jeg har "allergi" over for margarine ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hæ hæ ;-D Den allergi har jeg også fået, men jeg orker ikke rette i alle mine "gamle" opskrifter.

      Jeg tror meget, at det med tomater i millionbøf hænger sammen med, hvor gammel man er. Har serveret svigermors millionbøf for børn... og de kan absolut ikke "forstå" den :-)

      Slet