Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 20. oktober 2011

Farsmad til to

Det er utroligt, så meget mad, der kan komme ud af 500g hakket kalv/flæsk og et par liter kålvand. Lav først en god frikadellefars… og så er det ellers bare om at komme i gang.
Første ret: Hvidkålsrouletter

Pil de yderste grimme blade af hvidkålen og skær så meget af… og dybt ned i stokken, som det kan lade sig gøre.

Læg hele hovedet i en gryde med letsaltet kogende vand… og tag det op efter 5 minutter.
Rul bladene af og kog dem til de er helt bløde.

Lav rouletterne og kog dem i 20 minutter.



Steg rouletterne i margarine, til de er gyldenbrune.

Kog panden af med kålvandet og tilsæt maizena rørt ud i mælk.
Smag til med salt og peber… og juster farven med kulør.
Server rouletterne med kogte kartofler, den brune sovs og rødbeder.
Anden ret: Kødboller i sur/sød sovs

Kog kødboller i kålvandet.
Lav en opbagt sovs og brug kålvandet.
Smag sovsen til med 1 spsk. eddike og 1 spsk. sukker (Evt. mere)
Juster evt. farven med kulør.
Server med kogte kartofler og grønsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar