Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 23. september 2012

Elsebeths rødbedeboller – brød


En kær læser sendte mig opskriften på rødbedeboller/brød fra "Sådan spiser vi på Gerlev II" , som selvfølgelig skulle afprøves, når nu haven byder på lækre saftige rødbeder J

Dejen køres af:
50g gær
6 dl håndvarmt vand
1 stor spsk. salt
½ dl olie
1 stort løg (jeg brugte 130g)
3 revne rødbeder (jeg brugte 400g)
3 dl rugmel
Ca. 1½ l hvedemel

Og hæver en times tid.

Jeg formede 9 boller og lavede et brød. Lod dem igen hæve i en time. Penslede dem alle med æg og gav et drys groft salt, inden de kom i ovnen ved 200 grader. Bollerne fik 30 minutter, brødet 40 minutter… hvoraf de sidste 10 minutter forgik uden brødformen.

Konklusion: Åhh J de smager godt. Jeg var lidt nervøs på grund af den store mængde rødbede, men det var der nu ingen grund til. Kæresten og mine forældre gav tommelen op… så de skal bages igen J Dog skal bollerne (igen) være knap så store J Jeg er slem til at lave franskbrødsstore boller…

Brødet blev brugt i haven på grillen… tynde skiver lagt sammen med urtesmelteost og havartiost, grillede til de var sprøde og knasende.

Bollerne med smør, ost og stærk sennep… jamen kan kun sige: ”Prøv dem”

2 kommentarer:

  1. Det var vel nok godt, I er ligeså glade for de boller, som vi er!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. De er gemt i "familie-biblen"... ;-D

      Slet