En kær læser sendte mig
opskriften på rødbedeboller/brød fra "Sådan spiser vi på Gerlev II" , som selvfølgelig skulle afprøves, når nu
haven byder på lækre saftige rødbeder J
Dejen køres af:
50g gær6 dl håndvarmt vand
1 stor spsk. salt
½ dl olie
1 stort løg (jeg brugte 130g)
3 revne rødbeder (jeg brugte 400g)
3 dl rugmel
Ca. 1½ l hvedemel
Og hæver en times tid.
Jeg formede 9 boller og
lavede et brød. Lod dem igen hæve i en time. Penslede dem alle med æg og gav et
drys groft salt, inden de kom i ovnen ved 200 grader. Bollerne fik 30 minutter,
brødet 40 minutter… hvoraf de sidste 10 minutter forgik uden brødformen.
Konklusion: Åhh J de smager godt. Jeg var lidt nervøs på grund af den
store mængde rødbede, men det var der nu ingen grund til. Kæresten og mine
forældre gav tommelen op… så de skal bages igen J Dog skal bollerne (igen) være knap så store J Jeg er slem til at lave franskbrødsstore boller…
Brødet blev brugt i haven
på grillen… tynde skiver lagt sammen med urtesmelteost og havartiost, grillede
til de var sprøde og knasende.
Bollerne med smør, ost og
stærk sennep… jamen kan kun sige: ”Prøv dem”
Det var vel nok godt, I er ligeså glade for de boller, som vi er!
SvarSletElsebeth
De er gemt i "familie-biblen"... ;-D
Slet