Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 26. maj 2014

Lækre muffins med rabarber


Weekenden har stået på "familie-rally" i en spejderhytte... og selvfølgelig skulle vi have kage :-D Jeg meldte mig frivilligt og besluttede, at i kagen skulle der indgå rabarber, fordi de i øjeblikket vælter op af jorden i kolonihaven. Desuden... sødt og syrligt sammen, går man aldrig fejl i byen af. Må dog tilstå, at ikke alle ungerne var så vilde med dem, som jeg... men havde der nu været f.eks. is til, havde det været helt perfekt :-D

Start med rabarberkompotten, da den skal nå at køle af.
1 kg snittede rabarber
3 dl sukker
2 vaniljestænger (både korn og stænger)
Hældes i en gryde og koges forsigtigt op i 30 minutter, hvorefter det stilles på køl. 

Til ca. 20 muffins:
250g sukker
6 æg
250g mel
2 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
250g smeltet og afkølet smør
200g hakkede hasselnødder 

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
Tilsæt de tørre ingredienser, som er sigtede... og rør det godt sammen
Tilsæt smeltet smør... og rør igen godt sammen, så der ingen klumper er
Herefter hældes hasselnødderne i
Fordel dejen i muffins-forme... det gøres nemmest med en sprøjtepose
Top til slut med ca. 2 tsk. rabarberkompot



Bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 minutter :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar