Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 25. januar 2015

Hjemmelavede franske kartofler


Kan man selv lave franske kartofler?? Ja, selvfølgelig kan man det... og der skal så lidt til.

Kartofler
Salt
... og en lille smule olie

Skyl kartoflerne grundigt, der er ingen grund til at skrælle dem.
Skær dem i skiver... gøres nemmest med et mandolinjern.
Læg skiverne i iskoldt vand i 20 minutter, hvorefter de tørres grundigt mellem køkkenrulle.
Læg kartoflerne i en frostpose og tilsæt 2-3 dråber olie og salt, fordel olien så godt som muligt på alle skiverne. 
Spred nu skiverne ud på bagepapir, de må ikke overlappe... og sæt dem i en 225 grader forvarmet ovn.


Bag kartoflerne i 20-25 minutter... det kan selvfølgelig varierer. Vend dem en enkelt gang undervejs.
Når kartoflerne er sprøde tages de ud. Husk... kartoflerne bliver sprødere, hvis de får lov at ligge lidt tid.


2 kommentarer:

  1. Mums, de ser lækre ud :-)

    Jeg bliver vist nødt til at købe et mandolinjern, så ham den lækre kan lave hjemmelavede franske kartofler til mig :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Louise :-D

      Ti hi... ja gør det. De smager super godt.

      Slet