Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 14. maj 2016

Tilbehør med groft grønt - sur eller sød


Knasende sprøde grønsager og et sødt æble... meget mere skal der ikke til. I denne "salat" er det dressingen, der sætter prikken over i'et. Det smarte er... at du helt selv bestemmer, om den skal være sød eller syrlig. 

Tilbehør med groft grønt
Til 2 personer:
1 broccoli
2 gulerødder
1 sødt æble
Saft fra en ½ øko-citron
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. eddike (evt. hvidvins-eddike)
1 tsk. sukker (evt. flormelis) 


Skær buketterne fra broccolien (gem stokken) i mundrettestykker.
Skær gulerødderne i mønter.
... og æblet i tynde både, som overhældes med citronsaft.
Hæld 1 liter kogende vand over broccolibuketterne... og skyl straks med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af. Grunden til dette er, at broccolien får en meget flottere farve, men stadig har masser af bid. Du kan selvfølgelig også koge den, til den har den konsistens, du syntes om.
Pisk eller ryst mayo, eddike og sukker godt sammen... og smag dig frem. Min fik dobbelt op på eddiken :-D 
Bland grønsager og æble med dressingen... og stil på køl indtil servering. Vend lige det hele rundt først.

Husk: Broccolistokken sagtens kan spises. Se forslag her






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar