Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 20. maj 2013

Mælkebøtte sirup


”Nej, nu rabler det sgu da helt for dig” sagde kæresten, da jeg stod med røven i vejret og plukkede mælkebøtteblomster J men når nu vi har så mange af dem i kolonihaven, kan jeg ligeså godt forsøge, at få noget godt ud af dem. Som sagt så gjort…

 
50 hoveder grundigt renset for insekter, inden kronbladene (de gule) forsigtig blev rykket af.
2 grønne æbler (ca. 500g) skåret i både. Lad bare kernehuset være.
1 rabarberstilk
Saft fra 1 citron
1 liter vand

Ovenstående fik lov at simre i en ½ time, inden det bliv siet gennem et rent klæde. Duften… er allerede her vidunderlig.

Vej saften og tilsæt samme mængde sukker. Bring det hele i kog… og lad det simre ind til ca. halvdelen.

Hæld siruppen på atamon-skyllede glas, luk godt og sæt på køl.

”Hey… må jeg slikke gryden” sagde kæresten efter en prøvesmagning J hvilket klart er det bedste kvalitetsstempel, man ovehovedet kan få.

Glæder mig til at bruge de lækre gyldne dråber til stærk ost, cremet is, kager og hvad jeg ellers kan finde på. Helt sikkert… hele bøvlet værd J
Inspiration har jeg fundet i bogen: ”Naturens Spisekammer”

 
Følg mig via Bloglovin' J

3 kommentarer:

  1. Min mor og en af mine svigerinder plukkede engang hoveder som gale - de skulle prøve at lave mælkebøtte-likør. Den smagte altså ikke helt vidunderlig, så den blev både gemt - og glemt i mange år. OG nu skulle den da lige smages, inden den røg ud. ÅH hvor godt, de smagte på den først, for nu var den blevet helt vidunderlig. Da alt findes på nettet idag - dengang fandtes der kun fluenet og hårnet :-) - kan du sikkert få opskriften der. Og der skulle være rigeligt af råmateriale - der er der her, nemlig!
    Elsebeth

    SvarSlet
  2. Hov, forresten - betyder "grønne" æbler sure æbler eller æbler med grøn skal?
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth.

      Jeg drikker (næsten) kun humle ;-D Men det kunne være sjovt at prøve, at lave likør... tror du den har stået længe nok, når jeg i 17 bliver 50??? Skriiiiiiiiig!!!!!

      De æbler jeg brugte var både grønne og sure, men jeg tror egentlig, det er ligemeget... om røde æbler har nogen indvirkning på farven af siruppen, ved jeg dog ikke :-D

      1000'ende tak for din søde kommentar på "Kan du leve uden mini-hakker?? Den varmede :-D

      - Pia

      Slet