Lækre seje boller skal der
til, for at jeg syntes, en burger er god… og fryseren var igen tom. Det var
køleskabet dog ikke… halvslatten rucola og en yoggi, der allerede var faldet
for datoen, så det blev selvfølgelig Stop Spild Af Mad
brød, der skulle laves J
Til 11 boller (der skulle
have været 12, men…)
25g gær
3 dl håndvarmt vand150 ml yoggi (m. pære/banan)
2½ tsk. salt
500g pizzamel
150-200g hvedemel
50g grofthakket rucola
Opløs gæren i vandet… og
tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage, dejen skal
slippe skålen, men må ikke være ”tør”. Ælt dejen grundigt på maskine… og lad
hæve i 1 time
Rul dejen til 12 boller…
jeg kunne så heller ikke tælle J
og lad dem hvile på bagepladen i 10 minutter, inden de trykkes flade, pensles
med pisket æg og drysses med groft salt efter behag.
Lad burgerbollerne hæve
yderligere 45-60 minutter, inden de sættes i en 225 grader forvarmet ovn i ca.
15 minutter.
Note: Skønne burgerboller,
der også går godt med enten ost eller pålæg. Morgenbrød med syltetøj, nutella
eller pålægschokolade vil jeg dog ikke bruge dem til… dertil er de ”for” salte.
Se andet af mit brød her
Uhm, de ser vel nok lækre ud!
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SletTak for din søde kommentar... det er de også.
-Pia