Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 30. november 2013

Lammekotelet med bagte løg


Lam... er der her på matriklen delte meninger om. Lige nøjagtig som med kærnemælkssuppe... enten kan man lide det - eller oz kan man ikke ;-D "Det smager mærkelig" sagde kæresten... selvom det ikke havde i nærheden af smagen på en gammel, våd uldsokke. Lam smager, som lam skal smage. Basta!! Tænkte jeg og trak på skulderne, mens jeg glædede mig over, at så var der mere til mig ;-D

Skal jeg selv sige det, var koteletterne stegt til perfektion.
Først marinerede jeg dem i saft og skal fra en øko-citron i en lille time
Så røg de på en glohed pande med en anelse smør... først fik fedtkanten et par minutter
Derefter fik begge sider 3½ minut... inden de blev krydret med salt og peber og fik eksrta 1½ minut på hver side


Tilbehøret var timian kartoffel-både og bagte løg. 
Kartoflerne blev lige rystet i en pose med olie, timian og salt
De almindelige løg blev skåret i tykke skiver, penslet med olie og drysset med sukker.
Hvidløget skar jeg over... det var så ikke den bedste ide. Det fik en lettere branket smag. Øv!! Næste gang bliver de bagt hele.
Hele molevitten fik 40 minutter ved 210 grader. 

Hvad er din mening om lam??

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Anette
      Så er vi to :-D
      - Pia

      Slet
  2. Vi er faktisk mindst tre :-)
    Pia, pak hele hvidløg ind i stanniol - eller vent lidt med at sætte de halve i ovnen (og sænk temperaturen til 200°.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth
      Tak for tippet... det vil jeg prøve næste gang.
      - Pia

      Slet
  3. Det kød ser så formiddabelt ud :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det var det også søde Anne... synd for kæresten, at han var af en anden opfattelse.
      - Pia

      Slet