Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 2. januar 2013

Forloren hare i ovn


Jeg har godt nok farmors opskrift fra 1946 liggende uafprøvet, men havde slet ikke mod på, at den skulle steges i en gryde med 50g palmin K så min forloren hare røg i den lidt mere fedtvenlige retning.

Til 4 personer skal du bruge:

500g hakket svinekød
1 tsk. salt
Rigeligt groftkværnet peber
1 æg
2 dl svinebouillon
1 dl rasp
25g røget spæk i små tern
6-8 skiver bacon

Rør kødet med salt, peber og æg.

Tilsæt bouillonen og rasp – hold evt. lidt rasp tilbage, så haren ikke bliver for tør.

Rør hurtigt spækternene i.

Form farsen til et aflangt brød og dæk med baconskiver.

Haren sættes i en kold ovn, der indstilles til 200 grader. Efter 15 minutter tilsættes 2 dl kogende vand og haren steger videre i 35-40 minutter.

Når kødsaften er klar, er haren gennemstegt.

Sovs skal der selvfølgelig også til J den kan laves på to måder.

Du kan si skyen fra haren over i en gryde, tilsætte fløde og ribsgelé, give den et opkog og jævne den med maizena rørt op med vand. Smag til med salt og peber – og justerer farven med kulør.
 
Eller… du kan gøre som jeg. Lav en opbagt sovs (se evt. her )og brug skyen fra haren… evt. lidt kartoffelvand. Smag til med salt, peber og juster igen farven med kulør. Den sovs er personligt mit valg, fordi dens smag mere intenst, end hvis man også pladrer fløde/mælk i.

4 kommentarer:

  1. Mums det smager så godt. Jeg lavede det for et par dage siden og det var et stort hit hos hele familien.

    På et tidspunkt ligger jeg nok et billede på min blog :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det smager nemlig rigtig godt, desuden er det nemt... og sovsen ;-D

      Slet
  2. jeg plejer at smide svesker i haren, og så laver jeg en alm. mælkesovs med kulør og 3-5 spsk. ribsgele mens haren får lidt farve i ovnen, herefter hælder jeg sovsen over den og dækker med staniol, og giver den ca. 40 minutter, hælder sovsen over i en gryde og tynder den lidt op med kartoffelvandet og smager den til

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Thøger

      Tak for din kommentar... og inspiration til en anden god gang :-D

      - Pia

      Slet