Jeg har godt nok farmors
opskrift fra 1946 liggende uafprøvet, men havde slet ikke mod på, at den skulle
steges i en gryde med 50g palmin K
så min forloren hare røg i den lidt mere fedtvenlige retning.
Til 4 personer skal du
bruge:
500g hakket svinekød
1 tsk. saltRigeligt groftkværnet peber
1 æg
2 dl svinebouillon
1 dl rasp
25g røget spæk i små tern
6-8 skiver bacon
Rør kødet med salt, peber
og æg.
Tilsæt bouillonen og rasp –
hold evt. lidt rasp tilbage, så haren ikke bliver for tør.
Rør hurtigt spækternene i.
Form farsen til et aflangt
brød og dæk med baconskiver.
Haren sættes i en kold
ovn, der indstilles til 200 grader. Efter 15 minutter tilsættes 2 dl kogende
vand og haren steger videre i 35-40 minutter.
Når kødsaften er klar, er
haren gennemstegt.
Sovs skal der selvfølgelig
også til J den kan laves på to måder.
Du kan si skyen fra haren
over i en gryde, tilsætte fløde og ribsgelé, give den et opkog og jævne den med
maizena rørt op med vand. Smag til med salt og peber – og justerer farven med
kulør.
Eller… du kan gøre som jeg. Lav en opbagt sovs (se
evt. her
)og brug skyen fra haren… evt. lidt kartoffelvand. Smag til med salt, peber og
juster igen farven med kulør. Den sovs er personligt mit valg, fordi dens smag
mere intenst, end hvis man også pladrer fløde/mælk i.
Mums det smager så godt. Jeg lavede det for et par dage siden og det var et stort hit hos hele familien.
SvarSletPå et tidspunkt ligger jeg nok et billede på min blog :-)
Ja, det smager nemlig rigtig godt, desuden er det nemt... og sovsen ;-D
Sletjeg plejer at smide svesker i haren, og så laver jeg en alm. mælkesovs med kulør og 3-5 spsk. ribsgele mens haren får lidt farve i ovnen, herefter hælder jeg sovsen over den og dækker med staniol, og giver den ca. 40 minutter, hælder sovsen over i en gryde og tynder den lidt op med kartoffelvandet og smager den til
SvarSletHej Thøger
SletTak for din kommentar... og inspiration til en anden god gang :-D
- Pia