Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 20. marts 2014

Brunsviger i springform


... altså med mindre du røvkeder dig, har lyst til at gøre ovn ren... og desuden stinke som en nedbrændt negerlandsby (sammen med hele hytten, som du lige havde givet en omgang ajax), så er det da lige bestemt brunsviger i en springform, du skal kaste dig ud i . Hmprfff... og en masse højlyde bandeord!!!!! At jeg kan være blond og blåøjet, fatter jeg simpelthen ikke. 

Det er sgu' da logik for perlehøns, at en springform ikke holder tæt. Specielt når vi snakker den mængde af smør... som viste sig ikke at holde i byretten. 


Om der vitterlig skal være så meget smør sammen med farinen, ved jeg ikke. Jeg fulgte jo bare en opskrift på nettet... og denne gang er der vist ingen grund til at linke :-D

Nå alt det så lige er blevet presset ud gennem ribbenene... skal det siges, at dejen var god... og på steder hvor brunsvigeren ikke var alt for smasket til, var det faktisk en ok oplevelse... men justeringer skal der til, før den igen kommer her på bloggen.

Er det i øvrigt muligt at lave brunsvigere i muffinsforme og fryse dem ned, uden de bliver knas-tørre?

4 kommentarer:

  1. Ja, det er muligt, jeg har prøvet det - de skal bare opbevares i silikonemuffinforme, fryses i pose, og tøes op i pose, og evt. lunes inden brug :D
    Ser ellers lækkert ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Tak for din kommentar... muffinsforme bliver det næste gang ;-D

      - Pia

      Slet
  2. Pia, jeg tager altid et stort stykke stanniol og pakker godt og højt op om springformen, hvis dejen er tyndtflydende, så er den "smadderværk"-sikret. Kunne man måske også lægge et stort stykke bagepapir inden i formen, for træls må det da have været :-((
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      "Træls" - beskriver det ikke engang:-D Men du kan tro mig, jeg er helt med på mærkerne, næste gang jeg bruger springform.

      - Pia

      Slet