søndag den 16. marts 2014
Hvidløgssmør med soltørrede tomater
Selvom bacon-smør er favoritten til bagte kartofler... er det ikke ensbetydende med, at det er den eneste jeg laver ;-D
Hvidløgssmør er altså også lækkert vel og mærket, hvis hele selvskabet spiser den. Ha ha... min bror er på et tidspunkt i en taxa blevet bedt om, at rulle vinduet ned og stikke hovedet ud... på trods af, der var -10 grader ;-D
En portion hvidløgssmør:
½ pakke smør
2 fed pressede hvidløg
2 spsk. soltørrede tomater (ikke dem i olie)
Fremgangsmåden... som vanlig. Lad smørret få stuetemperatur, pres hvidløgene og hak de soltørrede tomater fint.
Rør alle ingredienserne godt sammen... og smag til med salt, hvis det er nødvendigt.
Pak smørret ind i bagepapir som en rulle... og smid den i fryseren. Det er ikke strengt nødvendigt, men ser flot ud ved servering.
Etiketter:
Tilbehør
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ja, og nu kan du også lave ramsløgssmør. Selv har jeg stadig på lager. Forklar mig lige, hvorfor rørt smør smager så meget bedre end en klat smør; kan det virkelig være luften, der gør det?
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth
SletJeg ved det ikke Elsebeth, men du har fuldstændig ret... det smager bare bedre :-D
Ramsløgssmør har jeg endnu tilgode... men vil klart have det i tankerne, når nu jeg skal til at lave et depot til kolonihave. Der går rigtigt meget smør dernede, når først vi begynder at grille :-D
- Pia
Pia, så kunne det være, at I også ville blive glade for ramsløgsolie - det holder sig meget længe på køl. Saltet, jeg lavede sidste forår, rækker endnu - og man stinker ikke af det bagefter!
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth
SletTak for dine altid brugbare tips... olie og salt... det er da det, jeg skal fordrive tiden med i kolonihaven. Faktisk er det dernede, jeg får de skørreste ideer til tegnebrættet, det må have noget med afslapningen at gøre :-D
- Pia
Selv tak, Pia! Jeg har ingen kolonihave - men jeg kan sagtens få skøre idéer alligevel :-)
SvarSletElsebeth
;-D Det var jeg slet ikke i tvivl om søde Elsebeth :-D
Slet- Pia