Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 1. maj 2015

Saftspændt torsk - med sennep og ost


Fisk... er altså ikke så stor en "videnskab", som mange gerne vil gøre det. Mon det er for at slippe udenom?? Eller kender man mon kun den famøse nytårs-torsk, der oftest bliver kogt sønder og sammen og ender, som en smagsløs våd spånplade, hvor sennepssovsen må bære hele retten?? Hvis fisk bliver tørt og kedeligt, er det simpelthen fordi, den får alt for lang tid... så er den ikke meget længere :-D

En helt enkelt måde at lave torsk på er, at smøre overfladen på en god torskefilet med sennep... det må gerne være en stærk en' af slagsen og bagefter lægge en skive ost over. Yderligere "krydring" er ikke nødvendig, men når fisken er færdig, gør røget paprika sig forrygende godt til den milde fiskesmag. Eller måske, det bare er fordi, jeg er fuldstændig vild med røget paprika for tiden :-D


Torsken skal... alt efter størrelse/tykkelse selvfølgelig... have mellem 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn. (Jeg er tilbøjelig til at sige, hellere en anelse for lidt... end en for meget) Nemmeste måde at tjekke fisken på er, at trykke den let på overfladen med en finger... den skal "give efter". I dette tilfælde vil jeg dog opfordre til at bruge en gaffel, hvis du ikke ligefrem sukker efter "laminerende oste-fingre". Skiller fisken sig ad i store bløde lameller... så er den perfekt :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar