Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 6. februar 2014

Rødspætte ruller med smørdampede grønsager


Så var der igen fisk på menuen... citron-dampet rødspættefileter :-D Seriøst... fisk er noget af det nemmeste at lave. "Og det er ikk' så ring' endda" :-D

Til 2 personer:
4 rødspættefileter
1 dusk dild
Salt
½ øko-citron
4 løgringe



Skyl, rens og tør fisken. Salt den og fyld på med dild.



Rul fisken fra den spidse ende og hold den sammen med en løgring. Pres en ½ citron over rullerne og dæk med stanniol. Sæt fadet i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til rullerne er gennemdampede. 

I mellemtiden laves tilbehøret.


½ fennikel
2-3 gulerødder
1 løg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. olie 
1 spsk. smør
Salt og peber

Snit grønsagerne i ensartede størrelser. 
Svits ingefær kort i olien, inden de øvrige ingredienser svitses med i 5 minutter uden de tager farve.
Tilsæt smør og skru helt ned for varmen... læg låg på.
Lad grønsagerne simre yderligere 7-8 minutter.
Smag til med salt og peber.


Server retten med kogte nudler og en spsk. dilddressing. 


Billigt, let og lækkert :-D

2 kommentarer:

  1. Pia, se det var smart fundet på med den løgring - lige til efterfølgelse :-) Og en smuk ret.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Tak for din søde kommentar... jeg blev selv ganske tilfreds med resultatet :-D

      Den med løgringen... helt sikkert en løsning, jeg vil bruge igen og specielt til fiske-ruller, der skal holdes sammen af et eller andet, for ikke at rulle sig ud. Pssst var løbet tør for køkkengarn (heldigvis) for jeg vil egentlig hellere bruge spiseligt "garn".

      - Pia

      Slet