Så blev det min tur, til at
forsøge kræfter med de nuttede macarons J
og til formålet neglede jeg dele af Claus Meyers
chokolademacarons opskrift. En opskrift der giver ca. 30 stk… ”Banke, banke på
Pia”… 30 stk. betyder 60 bunde K
upppss…
135g fintblendede smuttede
mandler
230g flormelis20g kakaopulver
3 æggehvider
Jeg startede med at sigte
flormelis og kakaopulver i en skål. Bagefter blev det mandelmelets tur… hmprf…
hvilket nærmest var umuligt, så skulle der i alt fald have været større huller
i min sigte J Efter endnu et kig på Meyers billeder, tænkte jeg: ”Hul
i det, han har sgu ikke sigtet noget som helst” og kylede det hele i skålen,
mens jeg sørgede for, at blande de tørre ingredienser godt.
Æggehviderne piskede jeg
helt stive… vendte dem med den tørre blanding, til dejen var ensartet.
Så skulle massen i en
sprøjtepose med en rund tylle?? Okay, men jeg havde så kun en stjerne-tylle, så
det blev den… og egentlig vil jeg sige, at det faktisk ikke har nogen praktisk
betydning, makronerne flyder ud af sig selv. Dejen satte jeg på bageplader (m.
bagepapir) i små nogenlunde ensartede dutter.
Anden plade havde
lufttørret i 45 minutter… og føltes som, når du tjekker om neglelak er tørt. Til
de mandelige læsere… det skal ikke klistre til fingrene, når du forsigtigt
rører ved dem. Det var straks meget bedre… kun en enkelt havde et lille knæk.
Jeg syntes, de blev rigtig
fine… selvom jeg har set dem lavet med større ”fødder”
Så kommer vi til gana… gan…che…
altså fyldet, jeg kan alligevel ikke udtale det, så ingen grund til at forsøge J Fyldet havde jeg i øvrigt lavet først, fordi det skal
på køl i et par timer.
I samråd med kæresten blev
det Marabus 70% Premium chokolade med orange… den kan vi begge lide. 100g af
den smeltet i 2 dl kogende piskefløde… simpelthen det nemmeste ved hele
opskriften.
De små guldklumper blev
samlet, her bliver resultatet flottest, hvis man bruger en sprøjtepose, desuden
er det nemmere at styrer. Meyer skriver godt nok, de har bedst af at komme på
køl i tre dage, før de skal spises… påstår jeg, mine når det, så er jeg fuld af
løgn. En blev prøvesmagt med det samme… mums. Efter 3 timer på køl, skulle jeg
lige prøve igen… jeg kan jo ikke blogge om noget, jeg ikke er 100% sikker på. Her
måtte jeg vende det hvide ud af øjnene og stønne højlydt.
De blev bare så gode… jeg
ved slet ikke, hvordan jeg skal forklare det, men måden de eksploderer i
munden, de to smage… Ooohh my god!! Tak til endnu en af mine læsere for den
udfordring J Jeg er slet ikke færdig med macarons…
Hvor er du god! Nu tør jeg også prøve!
SvarSletJeg tør næsten ikke sige det højt... men syntes det var nemt... det har jeg så også læst på mange andre blogs, at første gang er. Men jeg er helt klar på en ny mgang her i påsken...
SletGlæder mig til at se dine ;-D