Og hvad skulle jeg så lige
bruge dem til? Vi skulle spise sent, så jeg gad ikke noget alt for tungt… men
en portobello svamp med lækkert fyld, var der plads til.
Jeg knækkede stokkene af 4
svampe… efter de var renset. Lagde dem i et fedtsprøjtet ildfast fad med bunden
i vejret. Fyldte dem med oksefars… ikke en hvilken som helst oksefars.
Tilbage til fyldet… 200g
oksefars rørte jeg sammen med et æg, salt og rigeligt friskkværnet peber… men
ikke mindst, gavmildt meget revet Pecorino Romano, farsen skal bare have så
meget, den kan tage. Så røg de i ovnen… 35 minutter ved 200 grader.
Da farsen var gennemstegt,
fik den lige en lille skive stærkt lageret ost på toppen, som fik lov at
smelte. Her skulle jeg så have været hurtigere med kameraet, for på få
sekunder, ser det ud som om, svampene er lamineret… J
Til svampene serverede jeg
en hurtig tøm-køleskabet salat og en hjemmelavet dressing. Hvilket viste sig,
at være et godt valg, for portobello svampe er virkeligt mættende.
Lækkert! Hvad er det for en dressing?
SvarSletJa det var det. Dressingen lavede jeg af creme fraiche, som blev smagt til med ketchup og dijonnaise... og en knivspids salt. Måske ikke specielt kreativt, men den smagte godt ;-D
Slet- Pia