Er der nogen sport i, at
lave brød efter bagsiden på en pose hvedekerner?? Sikkert ikke… men ikke desto
mindre syntes jeg, det giver et fint indblik i, hvis der er noget, der skal
ændres efter min smag i senere brød/boller.
Jeg havde i en tid sværmet
omkring Finax's
hvedekerner. Posen med de små søde ”guldkorn” og selvfølgelig endte den i
kurven en dag.
Desuden skulle der øl i…
ikke hvilken som helst øl, men Stout eller Pale Ale. Nogen husker måske,
hvordan jeg i sommers gik helt i selvsving, da jeg besøgte Bie's bryghus...
Der var min favorit klart… Pale Ale. Det lykkedes mig at finde en økologisk en
af slagsen, oveni købet til rimlige penge.
Ingredienslisten… den er
nem.
Fremgangsmåden ditto… man
opløser gæren i vandet og tilsætter de øvrige ingredienser J Lader dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Her kan man så med sindsro slubre det sidste
af Pale Ale’en i sig J
Når dejen har hævet
trilles den til boller (15 stk.) eller formes til to brød.
Som igen hæver i 40
minutter. Bollerne klippede jeg i toppen og penslede med æggeblomme rørt med en
anelse vand.
Sæt bollerne i en 200
grader varm ovn i ca. 15 minutter. Når du banker på bunden, skal de lyde hule.
Note: Bollerne smagte godt
på trods af, jeg syntes, der var lige i overkanten af hvedekerne i. Jeg kunne
også godt have ønsket mig, de havde været en anelse mere luftige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar