På Odense
faldt jeg over en opskrift på butterdejssnegle, som er så nem, at det næsten
burde være ulovligt. Ok… jeg kunne selvfølgelig gøre den bøvlet ved selv lave
butterdejen, meeen… J
Du køber en færdig
butterdej fra køl… så behøver du ikke vente på den tør og du skal heller ikke
have fat i kagerullen. Den smører du den med (i mit tilfælde hindbærsyltetøj)
ca. 5 spsk. syltetøj. Dog ikke på 2-3 cm af den bagerste kant. Riv marcipan
over… i den mængde du føler for, uden dog at overdrive.
Rul dejen sammen på den
lange led, uden at rulle ”snippen” med og skær den i 15 skiver. Snippen dukkes
under sneglen, så fyldet ikke flyder ud på bagepladen.
Pensel med sammenpisket æg
og drys lidt sukker på toppen. Sneglene bages ved 200 grader i 15-16 minutter.
Hæ hæ… det var, hvad mine
kreative evner rækkede til efter en generalprøve på konfirmations middag...
Som i øvrigt gik rigtig god. Den kommende konfirmand var tilfreds, dog mener
han, rucola er noget skrammel, man burde fodre dyr med J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar