På min give-away
(du kan stadig nå at deltage) har jeg søgt efter ny inspiration… og med dette
indlæg, slår jeg tre fluer med et smæk J
Jeg er blevet opfordret til at lave vegetarmad, mere lav-budget mad… og noget
med kikærter. ”So here goes…”
Dovenskaben længe leve…
jeg købte en fuldkornsbund fra køl
1 broccoli3 æg
2 dl creme fraiche
3 + 2 spsk. revet ost af rester
Friskkværnet peber og salt
1 rødløg
Købe-bund er for nemt… den
skal bare kastes i en tærteform og prikkes med en gaffel
Broccolihovederne skæres i
mindre stykker og gives et opkog i letsaltet vand. Dryppes godt af i en sigte,
inden den hældes på tærtebunden. Husk!!! Gem stokkene til andre formål f.eks. broccoli salat
Imens piskes æg, creme
fraiche, revet ost, salt og peber godt sammen. Faktisk kunne tærten sagtens
have taget noget mere… men det er en smags sag. Jeg kan godt lide, jeg kan se,
hvad jeg spiser J
Æggeblandingen hældes over
broccolien og et skiveskåret rødløg lægges på toppen, inden der drysses med mere ost.
Bag tærten i 35 minutter
ved 180 grader.
Til tærten serverede jeg
krydrede ristede kikærter. Indrømmet… her har jeg ingen opskrift, det blev blot
et grådigt indtag i Santa Marias krydderier, jeg har stående + groft salt. Kikærterne
fandt jeg i fryseren… men dåse-kikærter kan sikkert også bruges. De røg på en
pande med en anelse olie og blev tilsat krydderier efter smag. Nøj de blev gode…
kan evt. serveres som snack til et stort glas koldt øl, hvis de kan nå det. Her
forsvandt de, som dug for solen J
Angsten i kærestens stemme
og de flakkene øjne, da han hørte brudstykket VEGETAR i min lange smøre af ord…
fik mig til at forbarme mig. Han fik fladt-stegt bacon til sin tærte… ha ha.
Tak tak tak, nu ved jeg hvad mine dåser med kikærter skal bruges til, når nu de ikke duer til falafel :)
SvarSlet:-D Du kan også bruge dem til humus, hvis det er noget?? Men de små krydrede bomber, var bedre end jeg forstillede mig ;-D
Slet