På Karolines Køkkenleksikon
har jeg heldigvis fundet siden med oksekød,
den burde jeg have læst, inden jeg svingede kniven, men af skade bliver man
klog. Okseinderlår egner sig slet ikke til tykke bøffer, men til wokstrimler og
tynde bøffer.
Jeg valgte dog at lave en simreret
af de 600g, der var tilbage. Og det var slet ikke et dumt valg J Til retten brugte jeg:
600g okseinderlår skåret i
strimler
2 hakkede løg1 finthakket solo hvidløg
2 spsk.Aala turka krydderi
Vand så det dækker
1 okse bouillonterning
Salt og peber
Desuden en meljævning og kulør
Ala turka krydderi består
af: Paprika, spidskommen, hvid peber, salt, hvidløg, løg, chili, mynte oregano,
dextrose og sennep… og trommehvirvel… smagsforstærker. Hm… det kunne jeg så
ligeså godt selv have mixed sammen K
Nå… men jeg brunede
oksestrimlerne af flere omgange, inden løg, hvidløg og Ala turka røg i gryden. Her
fik det lov at småstege i 5-6 minutter.
På med vand og i med bouillonterningen…
og så fik det ellers lov at småsimre i 2 timer, inden jeg jævnede retten,
smagte den til og tilsatte kulør.
J Nej… ikke en ret, der kræver de store skåneærmer, men
til gengæld var den lækker og lejligheden duftede vidunderligt.
Jeg serverede
kartoffelmos, syltede rødbeder
og salat til retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar