Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 31. juli 2014

Grønsags-tærte uden bund


Jeg syntes godt, en tærte med bund kan virke gevaldig tung i det, så da Mette med bloggen Hvad skal vi bage? havde smidt en squash tærte på bloggen uden bund, lod jeg mig inspirere... og det blev der denne skønne tærte ud af :-D  

Grønsags-tærte til 3-4 personer:

100g frosne bønner i mindre stykker
150g gulerødder i små stave
½ rød snack peber i tern
1 rødløg grofthakket
2 fed presset hvidløg
1 tsk. fintrevet ingefær
250g stegte bacontern 
50g revet ost
1 spsk. olie
4 æg
50g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Start med at hælde 1 liter kogende vand over bønnerne og gulerødderne... og lad dem stå imens de øvrige grønsager forberedes.
Steg bacontern næsten sprøde på en pande og læg dem på fedtsugende papir.
Pisk æg, mel, hvidløg, ingefær, olie, salt, bagepulver og ost grundigt sammen.
Lad vandet dryppe fra bønnerne og gulerødderne (giv dem evt. et chok med iskoldt vand)
Bland grønsager og bacon grundigt sammen i æggemassen med en spartel. 



Det hele hældes i en smurt tærteform og sættes i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 30 minutter. 
Tærten skal virke fast, når der trykkes på den.



Server tærten med salat :-D

Den blev virkelig virkelig god... men ikke nok med det, jeg fik også tømt grønsagsskuffen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar