Hold op hvor er det længe siden, jeg sidst har blogget her på Mini-hakkeren. Men de sidste 1½ måned op til dimissionerne, har virkelig trukket tænder ud... og lysten til nye eksperimenter, mens det stod på, må siges at have været -2... men nu er jeg tilbage :-D og her får I min udgave af løgsuppe. Vintermad?? Nej... ikke nødvendigvis i min verden... bare alt for mange løg i skabet :-D
Løgsuppe til 3 personer:
650g løg
3 fed hvidløg
20g smør
1 spsk. olie
2 dl kyllingsky
Saft fra en 1/4 øko-citron
1½ spsk. sukker
2 spsk. eddike
6 dl vand
1 tsk. sambal oelek
Salt og peber
Start med løgene
Som snittes og hakkes
Varm smør og olie op i en tykbundet gryde, tilsæt løgene og skru ned til middel for varmen
Brun løgene forsigtigt i ca. 20 minutter, de må ikke brænde på
Tilsæt de øvrige ingredienser... undtagen salt og peber
Lad suppen simre i
Smag suppen til med salt og peber. Timian ville sikkert også have gjort skønne underværker, men den står ligesom i kolonihaven, så den måtte jeg tænke mig til :-D
Server suppen med brød eller mini-croissanter
Skøn suppe der gør noget
Uhhhmmm har længe drømt om løgsuppe. Måske det skulle laves en dags tid når vejret er gråt :-D
SvarSletHej Låvise
SletDet vil du ikke fortryde :-D Men jeg x'er nu fingre for, vi ikke får gråvejr inden for den nærmeste fremtid :-D
- Pia