Som tidligere fortalt, skulle vi have ”Henny” i vandet i lørdags… og jeg havde valgt, jeg ville lave koldhævede boller til gutterne, så dejen forberedte jeg fredag eftermiddag af følgende:
1½l vand
1½ pakke Gær2 dl solsikkekerner
2 dl rugmel
2 dl yoghurt
2 spsk. salt
Det mel dejen kan tage… dvs. lidt over 2 kg. Dejen skal være som meget tyk havregrød
Desuden tilsatte jeg en anelse kulør, fordi jeg syntes, den ellers godt kan blive lidt fimset at se påJ
I en godt sprøjtet spand
med den… og så kom den på altanen med et ligeså godt sprøjtet lå på. Skal lige
siges på tidspunktet, var der ca. 5-6 grader.
Efter 17-18 timer… fyldte
dejen hele spanden. Og vi tog den på gåben med forbi Randers Regnskov, over den
blå bro (som er en cykelbro) og forbi de kåde køer, der lige er blevet lukket
på græs. Det oser jo af romantikJ
Vi kommer i bådklubben…
ovnene forvarmes til 220 grader. Dejen hældes forsigtigt ud på et meldrysset
bord. Drysses igen med mel… for derefter at ende som 24 boller og et stort
brød.
Her er det så slut med at
tage billeder… i min egen ovn får de normalt 8 minutter på 220 grader – og 12
minutter på 180 grader (brødet skal have 10 minutter mere). Men her gik det
galt med den ene ovn… den sved en del af bollerne inden jeg fik snakket færdig…
dog var de spiselige undtagen overen. ”Crab”… det var ikke den duft, der skulle
have været i bageriet.
Det er faktisk nogen
rigtig lækre boller… men kend den ovn du laver dem i, eller som minimum… hold
øje med dem J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar