Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 1. maj 2012

Råsyltede rødløg


Jeg blev meget inspireret af denne opskrift på Kristinas madunivers , havde aldrig selv tænkt: ”Selvfølgelig kan man sylte løg”… men klart, i princippet kan alle grønsager vel syltes… så jeg gik i gang. Her er mit bud:

Lage:
2 dl eddike
2 dl sukker
2 spsk. salt
10 nelliker
2 laurbærblade
3 drej på peberkværn
Atamon efter anvisning på flasken

Ingredienserne til lagen blev kogt op… fik lov at simre et par minutter, mens 3 rødløg blev skåret i skiver og lagt i skoldede glas.

Lagen blev siet og hældt over løgene… når løgene er presset let, er forholdet mellem lage og løg ok, men for at fylde glasset, skal man tage en ½ gang mere af opskriften, også selvom man tænker, det kan da ikke være der J

Glasset blev lukket med det samme… og fik have lov at trække 1½ uge i køkkenskabet.

Løgene fik deres premierer sammen med vildt-deller… Ohh  My God… en smagsoplevelse. Knasende lækre med en let pikant prikkende smag. Eneste negative detalje… jeg skulle have lavet en kæmpe portion, for glasset er næsten tomt J  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar