Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 5. maj 2012

Nutella


Fra ” Hjemmets Bedste Mad ” – april 2012

Jeg fulgte opskriften uden de store ændringer… her er min version, hvor samtlige ingredienser er købt i Rema.

125g Odense blød nougat
100g Carletti mørk chokolade
75g saltet lurpak
1 dl Karolines piskefløde 38%
1 dl Dan mælk skummetmælk
1 dl Jacobsens akacie honning

Smelt forsigtigt nougat, chokolade og smør over et vandbad.

Varm fløde, mælk og honning op til max. 40 grader.

Rør de to blandinger sammen, ved at hælde fløde-blandingen i chokoladen lidt af gangen.

Her gik det så galt… jeg havde ikke taget højde for, at temperaturen selvfølgelig var faldet, så min Nutella endte med at se grynet ud L

På en skala fra 1-10 får den bundkarakter for udseendet.

Smagsmæssigt… ligger den langt over middel. Vil næste gang prøve med ren fløde, i stedet for med mælk.

Tilberedningsmæssigt: Nutellaen er hurtig og nem at lave… men der skulle nok have stået i opskriften, at man skal tage højde for temperaturen… og sørge for, at den ikke bliver for lav.

Helt klart… den skal prøves igen J

2 kommentarer:

  1. Spændende eksperiment! Jeg kan godt lide tanken om at lave sin egen nutella :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. ;-D det gik også nogenlunde smertefrit

      Slet