Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 15. maj 2012

Fyldt kyllingebryst med speltkerne-pande


Vi starter med kyllingebrysterne… de blev skåret på langs, smurt med hvidløgs flødeost og dænget til med soltørrede tomater.

De blev lukket sammen og fik en overfrakke af bacon på… vupti, det er der ingen ben i J

En tur i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter. Herefter må de godt lige hvile sig.

Dertil fik vi radise tzatziki. Læs mere her og speltkerne-pande.

Jeg har vist altid haft et lettere anstrengt forhold til speltkerner… udseendet som minder mig om guldkorn, tiltaler mig J dog gør smagen af… spånplade… helt sikkert, at vi sjældent får det. Har altid serveret dem, som jeg ville serverer ris.

Men… jeg havde en bøtte kogte kerner stående i køleskabet, som efterhånden skreg højlydt på at blive til menneskeføde. Og madspild skulle de i alt fald ikke ende som J

Så hakkede rødløg, snittede champignon… fik en god tur på panden, inden de fik følgeskab af kernerne. Og som rosinen i pølseenden… ærter, friskkværnet peber og salt. Seriøst… det blev overraskende lækkert, jeg kunne dog godt have brugt lidt ekstra farve, for ligefrem pænt… det kan man ikke kalde det J

Speltkerner får afgjort en ny chance J

Husk: Tjek i øvrigt min Give-away


 

4 kommentarer:

  1. Uhm, lige en opskrift efter mit hjerte. Den skal på listen over opskrifter, der skal prøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg syntes, det smagte godt... så håber det også smager dig :-D

      Slet
  2. mums det ser godt ud... har nogle speltkerner liggende tror jeg, måske jeg skulle forsøge mig med dem igen :)
    KH Micha

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan roligt gå igang... jeg er ialtfald ikke helt færdig med speltkerner endnu ;-D

      Slet