Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 5. maj 2012

Jordskokke-suppe med cremefraiche


Forleden var jeg så heldig at få en pose friskopgravede jordskokker foræret. Jaaa… jordskokke-suppe skreg mit lille mad-hjerte J

500g jordskokker
100g gulerod
200g kartofler
1 rødløg
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen

Alle grønsagerne skrælles og skæres i mindre stykker.

Svitses kort i olie sammen med koriander og spidskommen.

Vand hældes på til det lige dækker… tilsæt evt. en grønsags bouillon terning. Lad grønsagerne simre til de er godt møre.

Blend suppen… smag til med salt, peber og øko-citronsaft og vend 2 spsk. cremefraiche 18% i suppen.

Server suppen med tørstegt bacontern og klippet purløg på toppen… og øko-citron både til fri afbenyttelse.

Note: Rigelige mængder citronsaft gør noget rigtigt godt for suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar