Da vejret ikke ligefrem
opfordrer til udendørsaktivitet, hev jeg kenwooden
og mini-hakkeren
ud af køkkenskabet.
I køleskabet fandt jeg en
slat ymer… hvorfor den i sin tid blev købt, aner jeg ikke… det må være kæresten
J og et næsten fyldt glas med soltørrede tomater i
olie. Det skulle i alt fald bruges, for jeg har fået en ny favorit
men tager jeg ikke meget fej, har jeg gudhjælpemig også et glas stående i kolonihaven
... og en ½ pakke gær.
Ved tørprodukterne stod en
½ pose rugmel, som jeg længe har ignoreret… men nu er jeg omvendt, så rugmel
kommer atter på indkøbslisten. Jeg skulle åbenbart bare lære, at bruge det
rigtige forhold J
Og så er der lige
vindueskarmen… min basilikum som trængte til at blive studset.
Jeg smøgede ærmerne op og
gik i gang… nybagte boller i stor Stop Spild Af Mad
stil:
25g gær
2 dl håndvarmt vand2 dl ymer
150g rugmel
400g hvedemel
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
75g soltørrede tomater i olie + 2 spsk. olie
1 stor håndfuld frisk basilikum
Oplæs gæren i vandet og hak
soltørrede tomater og basilikum groft
Hæld ymer, rugmel, salt og
sukker i gærvandet og rør godt sammen
Tilsæt tomat/basilikum
blandingen + 2. spsk. olie fra tomaterne og 2/3 af hvedemelet (tilføj den
sidste 1/3 hvis det er nødvendigt)
Dejen skal ende med at
blive smidig og glat at arbejde med
Lad dejen hæve lunt under
et klæde i 1 time
Form den til boller, som
trykkes let flade og pensles med mere olie fra de soltørrede tomater, nu skal
de igen hæve en time…
Pensel igen med olie og
sæt dem i en 200 grader var ovn i 20-25 minutter
Lækre luftige boller med
den mest tænderløbende duft J
Kæresten var ikke i tvivl om, han boede på 3’ede sal, da han kom hjem…
Spis dem evt. med store
solmodne tomater og pålæg… f.eks. kylling
Se evt. flere af mine
opskrifter på boller her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar