Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 14. juli 2012

Agurke-relish


Sæsonen er over os… og i kolonihaven kan det ikke vare længe, inden min plante for alvor begynder at spytte agurker ud. De skal jo bruges til noget, så de små celler på øverste etage skal lægges i blød, når man som jeg bare slet ikke kan gnave i en agurk. Den skal være tilberedt på en eller anden facon.

Og der var det, jeg kom til at tænke på den agurke-relish, pølsemanden med gavmild hånd lagde på hotteren i gamle dage. En irgrøn, stærk og syrlig en af slagsen J Min fik ikke den forventede farve, men smagen… helt i top J

2 fintrevne agurker
2 finthakkede rødløg
1 spsk. salt

Kom det hele i en skål og lad det trække i 10 minutter, inden det hældes i en fintmasket si til afdrypning i små 20-30 minutter. Pres så meget væde ud af agurk og løg som muligt.

½ dl eddike
½ dl vand
1 dl rørsukker

Koges op i en gryde til sukkeret er smeltet. Kog yderligere i et par minutter.

Tilsæt nu agurk og løg + ½ tsk. sambal oelek og rør godt rundt.

Rør 1½ spsk. maizena sammen med 2 spsk. vand og hæld i gryden… lad hele molevitten koge op og hæld relishen på atamon-skoldede glas… og sæt i køleskabet.

Så snart relishen er kold… er det bare at gå amok J

2 kommentarer:

  1. Uhm, det ser spændende ud. Er lige ved at lave med agurk, peberfrugt og løg - og bliver det ikke tykt nok af sig selv får det også lige maizena. Tak for tippet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Herhjemme kaldes maizena for tryllepulver ;-D Det kan redde enhver ret ;-D

      Slet