Sæsonen er over os… og i kolonihaven
kan det ikke vare længe, inden min plante for alvor begynder at spytte agurker
ud. De skal jo bruges til noget, så de små celler på øverste etage skal lægges
i blød, når man som jeg bare slet ikke kan gnave i en agurk. Den skal være
tilberedt på en eller anden facon.
Og der var det, jeg kom
til at tænke på den agurke-relish, pølsemanden med gavmild hånd lagde på
hotteren i gamle dage. En irgrøn, stærk og syrlig en af slagsen J Min fik ikke den forventede farve, men smagen… helt i
top J
2 fintrevne agurker
2 finthakkede rødløg1 spsk. salt
Kom det hele i en skål og
lad det trække i 10 minutter, inden det hældes i en fintmasket si til
afdrypning i små 20-30 minutter. Pres så meget væde ud af agurk og løg som
muligt.
½ dl eddike
½ dl vand1 dl rørsukker
Koges op i en gryde til
sukkeret er smeltet. Kog yderligere i et par minutter.
Tilsæt nu agurk og løg + ½
tsk. sambal oelek og rør godt rundt.
Rør 1½ spsk. maizena
sammen med 2 spsk. vand og hæld i gryden… lad hele molevitten koge op og hæld
relishen på atamon-skoldede glas… og sæt i køleskabet.
Så snart relishen er kold…
er det bare at gå amok J
Uhm, det ser spændende ud. Er lige ved at lave med agurk, peberfrugt og løg - og bliver det ikke tykt nok af sig selv får det også lige maizena. Tak for tippet :-)
SvarSletHerhjemme kaldes maizena for tryllepulver ;-D Det kan redde enhver ret ;-D
SletHvor længe kan agurker relish en holde sig
SvarSlet