Da jeg tidligere
fablede om mine mange rabarber i kolonihaven
, blev jeg opfordret til at forsøge mig med rabarber crumble, hvilket så kom på
min "to-do"-liste
Jeg søgte på nettet... Men
opgav. Der er jo så mange forskellige måder, at lave den på. Nogen koger en
kompot, andre gør ikke… nogen bruger mandler, andre gør ikke… osv. Så jeg
forsøgte mig frem, ved at skele en smule til mængderne, der skulle i… og
tilføjede hvad jeg ellers havde af slatter i køkkenskabet.
Helt rabarber crumble blev
det nu ikke, for kom i tanke om, at i fryseren lå en lille pose stikkelsbær fra
sidste år… og da sæsonen for stikkelsbær er ved at være her, måtte posen lade
livet J
Kompot:
250g frosne stikkelsbær250g frosne rabarber i små stykker
200g lys rørsukker
1 dl vand
½ vaniljestang
Dej:
125g smør125g sukker
50g kokosmel
100g hvedemel
Så er det ellers bare på
med skåneærmerne J Bring sukker, vand og vaniljekorn + stang i kog i en
gryde. Tilsæt rabarber og stikkelsbær og lad det koge, til det er mørt.
Læg rabarber og bær i
bunden af en smurt tærteform… kog lagen ind til ½ mængde og fordel den i
tærteformen.
Mens fyldet køler en
anelse af, forberedes crumblen. Det er nemt… alle ingredienserne samles blot
med hænderne… og fordeles nu i hele tærteformen.
Sæt formen i en 200 grader
varm ovn i ca. 20 minutter. Overfladen skal være gylden.
Nu står min første crumble
til afkøling… iihhh guder den dufterJ
Nam J en helt utrolig lækker kage, som afgjort skal laves
igen. Syrlig, sød og knasende med skøn kokossmag. Flødeskum eller cremefraiche
38% med en bandit af kornene fra en fed vaniljestang… kan I høre dem?? Englene…??
Ingen kommentarer:
Send en kommentar