Jeg har før lavet sos-boller
og burgerboller med pizzamel
hvilket denne opskrift er en udspringer af J
Kolonihaven
bugner af spinat, så jeg hev en pose med hjem, som blev renset og blancheret
med det vand, der hængte ved. J
Tænk at så meget, bliver til så lidt. 150g endte jeg med, men man kan selvfølge
også bare bruge frosset spinat
25g gær
3 dl vand1 dl ymer
2½ tsk. salt
450g pizzamel
250g hvedemel
150g blancheret spinat
Udrør gæren i det
håndvarme vand og kom ymeren i.
Tilsæt salt, pizzamel,
spinat og ælt det sammen.
Kom melet i, men hold lidt
tilbage. Dejen skal være nem at arbejde med.
Lad dejen stå tildækket i
en time.
Form dejen til 12 boller
og lad dem stå 10 minutter… inden de presses flade, ridses, pensles med et
sammenpisket æg. Kværn groft salt og friskkværnet peber over. Her skal de så
igen hæve en time.
Stil i en 225 grader
forvarmet ovn i 15 minutter.
Bollerne bliver en anelse
seje udvendig, bløde og luftige indvending… passer perfekt med kun smør, men er
desuden fabelagtige med salat, kylling, råsyltede rødløg
og dressing.
Jeg er vild med spinatboller.....
SvarSletOpskriften minder om den jeg bruger, der er bare ikke ymer i og så har jeg skiftet pizzamel ud med grahamsmel:-)
Kh
Hanne
Det lyder også som en god ide ;-D Jeg er ved at tømme ud i køkkenskabene, mon ikke der har gemt sig lidt grahamsmel :-)
SletIøvrigt... den friske spinat gjorde underværker, fremfor den frosne man kan købe...
Uhmm, de ser vel nok lækre ud, dem må jeg prøve :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
og nemme er de også ;-D
SvarSletKan man bruge Andet end ymer ?
SvarSletDu kan såmen bruge alle andre mejeriprodukter... mælk, fløde, cremefraiche, tykmælk, yoghurt... ja sågar vand :-D Men ymer var hvad jeg havde :-D
Slet- Pia