Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 8. juli 2012

Spinat-boller


Jeg har før lavet sos-boller og burgerboller med pizzamel hvilket denne opskrift er en udspringer af J

Kolonihaven bugner af spinat, så jeg hev en pose med hjem, som blev renset og blancheret med det vand, der hængte ved. J Tænk at så meget, bliver til så lidt. 150g endte jeg med, men man kan selvfølge også bare bruge frosset spinat

25g gær
3 dl vand
1 dl ymer
2½ tsk. salt
450g pizzamel
250g hvedemel
150g blancheret spinat

Udrør gæren i det håndvarme vand og kom ymeren i.

Tilsæt salt, pizzamel, spinat og ælt det sammen.

Kom melet i, men hold lidt tilbage. Dejen skal være nem at arbejde med.

Lad dejen stå tildækket i en time.

Form dejen til 12 boller og lad dem stå 10 minutter… inden de presses flade, ridses, pensles med et sammenpisket æg. Kværn groft salt og friskkværnet peber over. Her skal de så igen hæve en time.

Stil i en 225 grader forvarmet ovn i 15 minutter.

Bollerne bliver en anelse seje udvendig, bløde og luftige indvending… passer perfekt med kun smør, men er desuden fabelagtige med salat, kylling, råsyltede rødløg og dressing.

6 kommentarer:

  1. Jeg er vild med spinatboller.....

    Opskriften minder om den jeg bruger, der er bare ikke ymer i og så har jeg skiftet pizzamel ud med grahamsmel:-)

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder også som en god ide ;-D Jeg er ved at tømme ud i køkkenskabene, mon ikke der har gemt sig lidt grahamsmel :-)

      Iøvrigt... den friske spinat gjorde underværker, fremfor den frosne man kan købe...

      Slet
  2. Uhmm, de ser vel nok lækre ud, dem må jeg prøve :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Du kan såmen bruge alle andre mejeriprodukter... mælk, fløde, cremefraiche, tykmælk, yoghurt... ja sågar vand :-D Men ymer var hvad jeg havde :-D

      - Pia

      Slet