Endelig er de her… mine
små nuttede 8-ball squash J
Ok… det kan da godt være de hedder courgette eller zucchini, men det kan jeg
aldrig stave til, desuden er forskellen ens.
En ting der er vigtigt at
vide om squash er, at smager den bitter, skal den smides ud. Den kan da
indeholde et giftigt bitterstof, der hedder cucurbitacin, hvilket både giver kvalme,
mavesmerter, opkastninger og diarré. Så inden du kaster dig ud i gastronomiske
retter… smag på squashen. Nu skal jeg selvfølgelig heller ikke male fanden på væggen…
det sker heldigvis sjældent. Og jeg har da heldigvis ikke selv oplevet det.
Oftest fylder jeg
squashen. Det er i øvrigt første år vi har de runde i kolonihaven… så
selvfølgelig skulle de første bruges på den måde… de er da nuttede J
Men også syltede squash er
lækkert. Har du en ide til, hvad jeg skal bruge dem til udover, så sig til… for
der er ingen tvivl om, at vi snart kommer til at drukne i squash J
Kommende
opskrifter med squash, kan du finde her
Hej Pia
SvarSletHvor er de fine :-) Hvad med en squash-gulerodskage el. madtærte?
Kh Lykke
Hej Lykke ;-D
SletJa, selvfølgelig... madtærter skal jeg da lave ;-D
Kh Pia
Hej Pia:)
SvarSletEr det dine egne hjemmedyrkede squash?
Men en idé til brugen af squash kunne være en moussakka med squash i stedet for aubergine?
Men meget flottet sqush må man sige!
Ps. smut gerne forbi min søsters og min egen nye blog:)
Hilsen Maria.
Hej Maria ;-D
SletJa, det er egen avl... og jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange vi får. Tak for iden til moussakka, den kan jeg klart bruge. Havde slet ikke tænkt i de baner.
Jeg vil virkelig gerne se Jeres nye blog, gide du lige smide et link, så jeg kan finde den?
Hilsen Pia
Har jeg mange squash, river jeg dem groft og giver dem en god tur på panden - ikke så de bliver brune - krydrer og koger væden lidt ind. Herefter fylder jeg det i fryseposer i portioner, der passer til at komme i en gang frikadellefars eller kødsovs til lasagne (sammen med revne gulerødder). Sådan en posefuld kan også puttes i en sovs, der får en tur med stavblenderen. Dejlig nemt at have i fryseren. En lækker sovs laves med groftrevne gulerødder og squash, som i snurrer i lidt smør, tilsættes boullon og smages til med estragon, fløde, salt og peber - den er fin til fisk og til mange kødretter.
SvarSletElsebeth
Hejsa Elsebeth.
SletTak for den ide, den skal ialtfald afprøves. Jeg har før frosset squash i klodser, men konsistensen... brød jeg mig ikke om. "Tilberedt" bliver den sikkert meget anderledes ;-D
Kh Pia