Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 30. juli 2012

En snak om… squash


Endelig er de her… mine små nuttede 8-ball squash J Ok… det kan da godt være de hedder courgette eller zucchini, men det kan jeg aldrig stave til, desuden er forskellen ens.

En ting der er vigtigt at vide om squash er, at smager den bitter, skal den smides ud. Den kan da indeholde et giftigt bitterstof, der hedder cucurbitacin, hvilket både giver kvalme, mavesmerter, opkastninger og diarré. Så inden du kaster dig ud i gastronomiske retter… smag på squashen. Nu skal jeg selvfølgelig heller ikke male fanden på væggen… det sker heldigvis sjældent. Og jeg har da heldigvis ikke selv oplevet det.

Oftest fylder jeg squashen. Det er i øvrigt første år vi har de runde i kolonihaven… så selvfølgelig skulle de første bruges på den måde… de er da nuttede J

Men også syltede squash er lækkert. Har du en ide til, hvad jeg skal bruge dem til udover, så sig til… for der er ingen tvivl om, at vi snart kommer til at drukne i squash J

Kommende opskrifter med squash, kan du finde her

6 kommentarer:

  1. Hej Pia

    Hvor er de fine :-) Hvad med en squash-gulerodskage el. madtærte?

    Kh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke ;-D

      Ja, selvfølgelig... madtærter skal jeg da lave ;-D

      Kh Pia

      Slet
  2. Hej Pia:)
    Er det dine egne hjemmedyrkede squash?
    Men en idé til brugen af squash kunne være en moussakka med squash i stedet for aubergine?
    Men meget flottet sqush må man sige!
    Ps. smut gerne forbi min søsters og min egen nye blog:)
    Hilsen Maria.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria ;-D

      Ja, det er egen avl... og jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange vi får. Tak for iden til moussakka, den kan jeg klart bruge. Havde slet ikke tænkt i de baner.

      Jeg vil virkelig gerne se Jeres nye blog, gide du lige smide et link, så jeg kan finde den?

      Hilsen Pia

      Slet
  3. Har jeg mange squash, river jeg dem groft og giver dem en god tur på panden - ikke så de bliver brune - krydrer og koger væden lidt ind. Herefter fylder jeg det i fryseposer i portioner, der passer til at komme i en gang frikadellefars eller kødsovs til lasagne (sammen med revne gulerødder). Sådan en posefuld kan også puttes i en sovs, der får en tur med stavblenderen. Dejlig nemt at have i fryseren. En lækker sovs laves med groftrevne gulerødder og squash, som i snurrer i lidt smør, tilsættes boullon og smages til med estragon, fløde, salt og peber - den er fin til fisk og til mange kødretter.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa Elsebeth.

      Tak for den ide, den skal ialtfald afprøves. Jeg har før frosset squash i klodser, men konsistensen... brød jeg mig ikke om. "Tilberedt" bliver den sikkert meget anderledes ;-D

      Kh Pia

      Slet