I Hjemmets bedste Mad
faldt blandt andet
over en opskrift på brød, som jeg gik i krig med i morges. Lavede dem som
burgerboller… og hvilke burgerboller J
Klart de bedste, jeg til dato har bagt. Jeg afveg ikke meget fra opskriften…
her er min version:
25g gær
3 dl håndvarmt vand1 dl surmælksprodukt (yoghurt, tykmælk eller ymer)
1 tsk. salt
350g pizzamel
250g hvedemel
Udrør gæren i det
håndvarme vand og kom surmælksproduktet i.
Tilsæt salt og pizzamel og
ælt det sammen.
Kom melet i, men hold lidt
tilbage. Dejen skal være nem at arbejde med.
Dejen fik lov at stå tildækket
i en time.
Hvorefter den blev formet
til 8 burgerboller, jeg ridsede, smurte med olie og dryssede med himalaya-krystalsalt
og friskkværnet peber.
De fik igen lov at hæve en
times tid… til ca. dobbelt størrelse. Inden de røg i oven ved 225 grader i 18
minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar