Tidligere på måneden var
jeg så heldig at vinde en Give-away
J
Meyers Bageri… så den har jeg frådende gennempløjet, samtidig med jeg har
endevendt samtlige køkkenskabe efter ingredienser. Det første valg faldt på
bagels. Dels fordi jeg aldrig har prøvet at lave dem selv, men også på grund af
den sjove fremgangsmåde med kogning. Jeg kender ikke andre bageopskrifter
(endnu) hvor dejen skal koges.
Jeg fulgte Meyers opskrift
bortset fra et par enkelte detaljerJ
Drysset på toppen blev himalaya-krystalsalt
og hørfrø.
Jeg havde kun lavet ½
portion i tilfælde af, de ikke blev, som jeg forventede… men på bedste ”jeg-ved-bedre”
manér, valgte jeg alligevel at lave samme antal, som ved en hel portion… i den
tro, at de ville hæve videre i ovnen. Det gør de ikke J Det betød så også, de skulle have ca. 10 minutter
kortere i ovnen, men den var heldigvis sevet ind på lystavlen.
Konklusion:
I opskriften står der: ”Ælt til dejen
bliver glat og elastisk”. Det blev den simpelthen aldrig. Den føltes tung og
vildt kompakt, selvom jeg forsøgte at tilsætte mere vand. Så der vil jeg klart
holde en del mel tilbage.
Smagen var
ikke en juhu en af slagsen, syntes ærligt talt, den var flad. Ekstra salt og evt. krydderi vil gøre underværker.
Seriøst ikke en opskrift, jeg vil prøve igen.
Smiler genkendende til opskriften.
SvarSletJeg lavede dem for mange år tilbage ud fra en opskrift der var i et blad.
Det var dengang Susan Powter slog igennem som *slankeguru* og fitness instruktør...uha, mange år siden, men skøn måde at lave brød på, kan jeg huske og mine unger elskede dem.
Fniis... i princippet kan man godt kalde dem for "slanke-bagels", for de er ikke værd at spise ;-D
SletDermed ikke sagt jeg er færdig med bagels, for de er sjove at lave, jeg skal bare have en anden opskrift.
- Pia