Læsernes valg faldt denne
gang på: “Bacon bomb”. En ret der bestemt ikke er for de fedtforskrækkede J Min udgave er nu nok nærmere en knaldperle fremfor en
bombe… men det gør den ikke ringere. Dog ved jeg ikke helt, hvad der lige gik
galt… (eller det vil sige, det gør jeg så nu) men jeg stødte på et par
forhindringer hen ad vejen, som gjorde det hele lidt mere bøvlet, end det
plejer at være J
Til 2 personer skal du
bruge:
½ pakke bacon i skiver
(Netto har en god en af slagsen, som er tykkere i skiverne)
500g hakket svinekød1 løg
1 æg
2 spsk. rasp
Friskkværnet peber
Cheddarost (jeg brugte en skiveskåret en af slagsen… men køb hellere en klods)
Barbeque krydderi
Barbeque sauce med røgsmag (kan købes i Rema)
Rør først en fars af det
hakkede svinekød, rør det med æg, rasp, hakket løg, en anelse salt (men ikke
for meget) og friskkværnet peber. Sæt på køl…
Flet en bund af bacon på
et stykke bagepapir J jeg brugte 11 skiver…
Krydr den med rigeligt med
barbeque krydderi…
Læg et stk. bagepapir over
baconbunden, så kan du se, hvor stor farspladen skal være… her skulle jeg så
have drysset bagepapiret med rasp eller mel, så den nemmere slap, når den
skulle rulles J
Tag halvdelen af farsen og
smør den ud på bagepapiret (resten kan du lige give en lille slat vand, lidt
salt og stege som deller til dagen efter)
Smør farsen med barbeque
sauce og læg den skivede cheddarost på… neeeeej lad være med det. Det virker
ikke, for farsen kan ikke rulles. Øv!! Derfor… køb osten i en klods.
Læg farsrullen på bacon
bunden og rul den stramt… lad sætte sig i 10-15 minutter… mens du drikker en
kølig og ovnen varmer op til 180 grader.
Krydr yderligere rullen
med barbeque krydderi, og hæld en lille dl vand i det ildfaste fad, inden den
sættes i ovnen i 50 minutter. Min fik lidt ekstra… smagte godt, men blev lidt
tør.
Vi fik en lille smule
"knaldperle" tilbage… smagte super på en skive rugbrød J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar