Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 2. oktober 2012

Nemme syltede rødbeder


Opskriften har fulgt mig de seneste 4 år… den opfordre ikke til store armbevægelser, men rødbederne bliver lækre… ligesom jeg kan lide dem J

Ingredienser:
1 kg rødbeder
3/4 liter eddike
400-500 gram sukker
1 tsk. flydende Atamon

Fremgangsmåde:

Vask rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand med skræl (2 spsk. salt pr. liter vand ). Det tager mellem ½ til 1 time afhængig af størrelsen på rødbederne.

Det kogende vand hældes fra og gryden stilles straks under koldt rindende vand, indtil rødbederne er kolde. Det hurtige temperaturskift får cellerne i rødbederne til at springe og derved bliver de møre...

Rødbederne smuttes og skæres i skiver.

Eddike og sukker hældes i en gryde og koges op.

Rødbedeskiverne lægges i lagen og den koges op igen.

Tilsæt 1 tsk. Atamon og kom rødbeder + lagen i rene atamon skyllede glas som hurtigt lukkes til.

Note:
I år havde vi valgt at dyrke runde rødbeder i haven. Ganske charmerende som bagt tilbehør, men meget tæt på ubrugelige, hvis du vil have fine runde skiver syltede rødbeder.

Brug af gummihandsker ved arbejde med rødbeder er slet ikke nødvendigt… rindende koldt vand til hænder og arbejdsredskaber gør tricket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar