Opskriften har fulgt mig
de seneste 4 år… den opfordre ikke til store armbevægelser, men rødbederne
bliver lækre… ligesom jeg kan lide dem J
Ingredienser:
1 kg rødbeder3/4 liter eddike
400-500 gram sukker
1 tsk. flydende Atamon
Fremgangsmåde:
Vask rødbederne grundigt
og kog dem i letsaltet vand med skræl (2 spsk. salt pr. liter vand ). Det tager
mellem ½ til 1 time afhængig af størrelsen på rødbederne.
Det kogende vand hældes
fra og gryden stilles straks under koldt rindende vand, indtil rødbederne er
kolde. Det hurtige temperaturskift får cellerne i rødbederne til at springe og
derved bliver de møre...
Rødbederne smuttes og
skæres i skiver.
Eddike og sukker hældes i
en gryde og koges op.
Rødbedeskiverne lægges i
lagen og den koges op igen.
Tilsæt 1 tsk. Atamon og
kom rødbeder + lagen i rene atamon skyllede glas som hurtigt lukkes til.
Note:
I år havde vi valgt at
dyrke runde rødbeder i haven. Ganske charmerende som bagt tilbehør, men meget
tæt på ubrugelige, hvis du vil have fine runde skiver syltede rødbeder.
Brug af gummihandsker ved
arbejde med rødbeder er slet ikke nødvendigt… rindende koldt vand til hænder og
arbejdsredskaber gør tricket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar