En lækker fyldig sammenkogt
ret med de 3 k’er. Kylling, karry og kokosmælk… normalt ville det have været 4
k’er, men i stedet for kartofler, stod den i dag på jordskokker… og det er i
alt fald ikke sidste gang. Det giver en spændende nøddeagtig smag til den let
prikkende stærke sauce J
Du skal bruge følgende til
4 personer:
200g fintsnittet sommerkål
5 stk. skrællede
jordskokker i skiver1 stk. rødløg i grove tern
3 fed hvidløg i tern
500g kyllingebryst i mundrette stykker
2 spsk. olie
2 spsk. karry
1 dl vand
1 dåse (stor) kokosmælk
1 tsk. sambal oelek
2 spsk. oyster sauce
1 spsk. citronsaft
Salt
Som altid starter jeg med
at ordne grønsagerne og finde de øvrige ingredienser frem.
Så skal kyllingebrysterne
tjekkes og skæres i mundrette stykker… en svinemørbrad ville heller ikke være
at kimse af i denne ret.
Varm olien op i en stor
gryde og tilsæt hvidløg. Lad det svitse t par minutter, før karryen brændes let
af.
Tilsæt kyllingestykkerne
og brun dem under omrøring i 5 minutter.
I med løgene og rør et par
minutter, inden kål og jordskokker tilsættes.
De svitses med, indtil de
bider let i bunden på gryden.
Tilsæt vand og sambal oelek.
Få minutter efter
tilsættes kokosmælken og retten skal nu simre i 15-20 minutter, inden den smages
godt til med salt, oyster sauce og ikke mindst citronsaft fra en øko-citron. Evt.
gurkemeje hvis du ikke syntes, retten er gul nok.
Nu har du så to valg J Enten at jævne saucen en smule med maizena rørt ud i
vand… eller at serverer den, som den er. Til ris gør det ikke noget retten er
tynd, men til pasta må den godt være en smule mere klæbrig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar