I kolonihaven
har vi blandt andet været nød til at plyne et halvt æbletræ. Æblerne tyngede
efterhånden grenene så langt ned, at vi var bange for de skulle knække. Hvilken
sort det er, har jeg ikke den fjerneste ide om… men let syrlige og knasende
sprøde er de J
Så stod jeg der med tæt på
3kg æbler og i husalteret kom finalen på den store bagedyst… (den behøver jeg
så vist aldrig tilmelde mig) … så skal man da have kage J
På bloggen ”Beretninger
fra et autentisk landbrug” fandt jeg opskriften på Æbletærte med karamelbund
… og alle
ingredienserne havde jeg. Jeg fulgte opskriften slavisk lige bortset fra sorten
og antallet af æbler…
2½ dl mel
5 spsk. rørsukker½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Saft af 1 citron
6 grønne æbler
400 g sødet kondenseret mælk
Tænd din ovn og sæt temperaturen
på 150 gr. C. Smør en (30 cm.) tærteform.
Bland mel, rørsukker og
bagepulver i en lille skål. Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen.Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten ud i bunden.
Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i smalle både.
Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden.
Du bestemmer mønsteret.
Hæld den kondenserede mælk over hele herligheden og sæt fadet i ovnen.
Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175 gr. C.
Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt.
Konklusion: Det var dog
den mest lækre æbletærte, jeg til dato har fået… og samtidig er den nem og
lynhurtig at bikse sammen J
Jeg serverede æbletærten med neutral cremefraiche, hvilket klædte den søde kage
rigtig godt… det har jeg desværre ingen billeder af.
Jeg vil til slut lige
opfordre til, at I smutter forbi Beretninger fra et autentisk landbrug,
der er virkelig rigtig mange lækre opskrifter.
SvarSletDen er godtnok for sød ,efter min mening
Hej Marian.
SletDet er heldigvis smag og behag... her "solgte" den rigtig godt.
- Pia