1 æg
65g melis65g mel
Pladerne smøres med lidt
fedtstof.
Vask hænderne og neglene.Ægget slås ud i skålen og piskes ca. 10 min. med melis.
Heri røres melet.
Dejen sættes med 2 teskeer i små toppe på den smurte plade med temmelig god afstand.
Kagerne bages lysebrune ved jævn varme og tages af pladerne med en paletkniv og stilles til afkøling på en bagerist.
Min version:
Jeg fulgte opskriften
bortset fra, at jeg brugte bagepapir. Bagningen måtte jeg gætte mig til J så jeg endte med at give dem 175 grader i 12
minutter. Havde 20 på en plade.
Konklusion:
Pleskenerne skal være
meget mindre, de er gode men utroligt søde… mangler ligesom en eller anden
smagsnuance. Den er ikke sværere end at ungerne kan hjælpe til.
Det var det første, vi lavede i køkkenskolen for mange år siden. Vi skulle veje ægget og bruge samme mængde sukker og mel, kan jeg huske. Og rigtigt, det hed (stødt) melis dengang!
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth ;-D
SletSøde småkager...
Tror jeg vil prøve dem med en anelse... vanilje, nødder eller chokolade, men så hedder de sikkert ikke pleskner??
- Pia