”De er sure, sagde ræven
om rønnebærrene – han kunne ikke nå dem”… men det kunne jeg. Siden slutningen
af sommeren har de ligget i fryseren og endelig har jeg fået lavet min første
rønnebærgelé.
1 kg rønnebær
1 kg æbler2 dl vand
1 kg sukker pr. liter saft
Rensede rønnebær (skal
have frost før de er egnede, en tur i fryseren gør tricket) og æbler skåret i
mindre stykker (kernehusene behøver ikke fjernes) koges op med vandet… og
småkoger til saften er frigivet.
Saften drypper af i et
klæde til næste dag.
Her koges den op med
sukker, samtidig med den skummes.
Geleen er færdig, når en sjat
på en tallerken i fryseren stivner. Det tog mig ca. 30 minutter.
Hæld geleen på
atamonskyllede glas, dæk dem til næste dag, inden de lukkes tæt.
Opskriften har jeg fundet
i min bog: ”Naturens spisekammer” J
Hvad bruges en rønnebærgelé til?
SvarSletHej Olof ;-D
SletDen skal bruges til vildt og ost... men er sikker på, den også kan bruges til retter med rødt kød.
- Pia