Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 2. december 2012

Rønnebærgelé


”De er sure, sagde ræven om rønnebærrene – han kunne ikke nå dem”… men det kunne jeg. Siden slutningen af sommeren har de ligget i fryseren og endelig har jeg fået lavet min første rønnebærgelé.

1 kg rønnebær
1 kg æbler
2 dl vand
1 kg sukker pr. liter saft

Rensede rønnebær (skal have frost før de er egnede, en tur i fryseren gør tricket) og æbler skåret i mindre stykker (kernehusene behøver ikke fjernes) koges op med vandet… og småkoger til saften er frigivet.

Saften drypper af i et klæde til næste dag.

Her koges den op med sukker, samtidig med den skummes.

Geleen er færdig, når en sjat på en tallerken i fryseren stivner. Det tog mig ca. 30 minutter.

Hæld geleen på atamonskyllede glas, dæk dem til næste dag, inden de lukkes tæt.

Opskriften har jeg fundet i min bog: ”Naturens spisekammer” J

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Olof ;-D

      Den skal bruges til vildt og ost... men er sikker på, den også kan bruges til retter med rødt kød.

      - Pia

      Slet