Ca. 1 kg æbler vaskes,
skrælles og kernehuset tages ud. Æblerne koges med ca. 4 dl vand og 200g melis
til en fin æblemos.
Rasp – der her i
skolekøkkenet laves af rester af tørret franskbrød, ristes på panden. Til ca.
100g rasp bruges 50g margarine og 50g melis.
Der må ikke være for
stærkt blus under panden. Når raspen er brunlig, slukkes der under den og man
vedbliver et øjeblik at vende raspen i panden, for at den ikke skal ”branke”.
I en glasskål lægges først
et lag rasp, derefter æblemos – igen rasp og derefter æblemos. Tilslut pyntes
æblekagen med flødeskum og lidt gele.
Man kan i stedet for rasp
bruge ca. 100g havregryn, der er ristede - først i smør, derefter blandes 2
spsk. melis (30g)heri. Når det er pænt lysebrunt, slukkes der under panden.
Man må først i sidste
øjeblik lægge æblekagen sammen, da havregrynene ellers bliver bløde og
kedelige.
Min version:
Fremgangsmåden til
æblemosen fulgte jeg… bortset fra… jeg tilføjede kornene (og stangen mens
grøden kogte) fra en ½ stang vanilje. Jeg er vild med smagen + prikkerne i
mosen J
Normalt ville jeg have
kogt 1 kg æbler med ca. 50g sukker, for trods alt, kan det alligevel godt blive
for sødt for mig. Desuden skal der så lige siges… med en så hvinende sød mos,
skal man ikke bruge makroner i stedet for ovenstående J (hvilket jeg sneg mig til at gøre) Uppss…!!!
Kæresten var vildt
begejstret… jeg derimod gik i sukkerchok og savnede mit skummetmælk i stedet for
makroner og flødeskum J
Skulle nogen afprøve farmors
opskrift, hører jeg gerne fra Jer J
Åhhh, tror at det er lige noget for mig! Elsker æblekage med havregryn og makroner :o))) Men har aldrig lavet det selv. Det vil jeg gerne prøve engang ;o)
SvarSletDu skal lige huske, som før sagt... ovenstående opskrift er hvinende sød, så måske du skal holde lidt sukker tilbage ;-D
Slet