Når det handler om rugbrød, så er jeg stadig meget våd bag
ørene. Jeg får nærmest små knopper ved tanken om, en voksende og boblende
surdej på køkkenbordet… så jeg har prøvet mig frem med Tørsleffs tørrede surdej
på brev (indlægget er IKKE sponsoreret). Resultatet… lækkert velsmagende
hjemmebagt rugbrød.
På bagsiden af brevet står der en opskrift… den har jeg
næsten fulgt, men her kommer min version:
Til 1 rugbrød
5½ dl lunt vand
20g gær
1 brev Tørsleffs tørret surdej
85g hørfrø
85g solsikkekerner
175g 5 korns blanding
270g rugmel
2 tsk. salt
Opløs gæren i det lune vand. Og tilsæt derefter alle de
andre ingredienser
Kør dejen sammen i 10 minutter… og kom den i en smurt
rugbrødsform
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer
Sæt i oven ved 190 grader i 70 minutter
Vend brødet ud på bageristen og lad rugbrødet køle af
Behøver jeg mon sige, det var frygtligt svært at vente??
Iskoldt smør og en skive god ost på en tyk humpel rugbrød… det slår alt.
Ser virkelig lækkert ud. Hvad koster sådan et brev?
SvarSletHej Olof ;-D
SletBrevet koster vist mellem 12-15kr... så i princippet kan det slet ikke svare sig, men det blev virkeligt godt og ikke sidste gang.
_ Pia
12,95 har jeg set den til. Måske behøver man ikke bruge et helt brev pr. brød?
SletDet tør jeg så ikke sige... på brevet står der til et brød.
SletForsøgte mig iøvrigt med rugbrød her i weekenden... uden surdej men med øl... piiiv... spild af god øl ;-D