Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 27. december 2012

Dejligt rugbrød med Tørsleffs tørret surdej


Når det handler om rugbrød, så er jeg stadig meget våd bag ørene. Jeg får nærmest små knopper ved tanken om, en voksende og boblende surdej på køkkenbordet… så jeg har prøvet mig frem med Tørsleffs tørrede surdej på brev (indlægget er IKKE sponsoreret). Resultatet… lækkert velsmagende hjemmebagt rugbrød.
På bagsiden af brevet står der en opskrift… den har jeg næsten fulgt, men her kommer min version:

Til 1 rugbrød

5½ dl lunt vand
20g gær
1 brev Tørsleffs tørret surdej
85g hørfrø
85g solsikkekerner
175g 5 korns blanding
270g rugmel
2 tsk. salt

Opløs gæren i det lune vand. Og tilsæt derefter alle de andre ingredienser
Kør dejen sammen i 10 minutter… og kom den i en smurt rugbrødsform
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer
Sæt i oven ved 190 grader i 70 minutter
Vend brødet ud på bageristen og lad rugbrødet køle af 

Behøver jeg mon sige, det var frygtligt svært at vente?? Iskoldt smør og en skive god ost på en tyk humpel rugbrød… det slår alt. 





4 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækkert ud. Hvad koster sådan et brev?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Olof ;-D
      Brevet koster vist mellem 12-15kr... så i princippet kan det slet ikke svare sig, men det blev virkeligt godt og ikke sidste gang.
      _ Pia

      Slet
    2. 12,95 har jeg set den til. Måske behøver man ikke bruge et helt brev pr. brød?

      Slet
    3. Det tør jeg så ikke sige... på brevet står der til et brød.

      Forsøgte mig iøvrigt med rugbrød her i weekenden... uden surdej men med øl... piiiv... spild af god øl ;-D

      Slet