500g mel
250g margarine1 tsk. vanilje
2 hele æg
125g melis
1 spsk. bagepulver
Det hele æltes sammen, og
dejen hviler 1 time, før den trilles i fingertykke stænger, der sættes på
højkant på den smurte plade.
De bages lysebrune
Min version:
Farmors opskrifter giver ofte
ikke meget at arbejde med, men jeg elsker dem J Hvorvidt jeg vil kalde ovenstående for pebernødder, det er en helt
anden snak. I alt fald er det ikke pebernødder, som jeg kender dem, men helt
klart en børnevenlig version af slagsen.
Jeg lavede to ændringer…
skiftede vaniljen ud med en vaniljestang, og melisen med økologisk rørsukker. Rørsukkeret
kan jeg dog ikke anbefale, da den ikke har samme søde smag, som almindelig
sukker.
Jeg findelte margarinen i
melet og bagepulveret med klør fem J
Tilsatte så vaniljekornene
fra stangen (efter at have gnedet dem grundigt ud i rørsukkeret) + ægget.
Æltede det grundigt
sammen, inden dejen fik lov at hvile på køkken bordet i 1 time.
Så gjorde jeg som farmor…
trillede dejen i stænger, skar dem i små stykker, som kom på højkant på
bageplader. Ved denne opskrift behøver der ikke være stor afstand mellem
kagerne, de flyder ikke ret meget.
10-13 minutter fik de
derefter i en 200 grader forvarmet ovn.
Hvor kommer/kom farmor fra? For det ligner dem, man i Sønderjylland kalder "musenødder".
SvarSletHej Frk. Struds
SletOg velkommen til på min blog ;-D
Farmor kom fra Randers, men hun gik på husholdningsskole i Åbenrå, så mon ikke du har ret??
- Pia