Støn… orker man næsten at
spise andet end kolde desserter i den hede?? Ikke her på matriklen K jeg ved godt, jeg måske risikerer tæsk med en våd Berlinger,
men hold nu op… hvor kunne jeg godt bruge et par dage i dejlig, kølig,
forfriskende regnvejr.
Ikke desto mindre gik jeg i
gang med at koge kompot… for kæresten var ved at dø af grin, da jeg plynede
rabarberbedet for ikke mindre end 5kg rabarber. Hans spørgsmål: ”Hvornår har du
så tænkt dig, at jeg skal slæbe dem ned fra tredje sal, når de fylder for meget
i fryseren?” Hmprff…
500g rabarber
300g jordbær1 dl vand
200g sukker
1 vaniljestang
1 stor håndfuld friske basilikumblade
1 spsk. sukker
Pæresimpelt er det… det
hele… undtagen basilikum og 1 spsk. sukker hældes i en gryde. Så får det lov at koge i
ca. 30 minutter, til rabarber og jordbær er udkogte. Sådan kan jeg nemlig bedst
lide det J
Basilikum og sukker
blendes… og lad det koge med 1 minuts tid mere.
Kompotten kan spises både
kold og varm med mælk eller fløde. Den kan bruges til rabarber/jordbær kage… du
ved den med makroner og flødeskum. Til pandekager… men jeg har nu tænkt mig også
at forsøge mig med endnu en parfait.
Endnu engang... har du
ikke smagt basilikum i det søde køkken, så er det altså på høje tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar