Fredag aften… havde lige
”power-nappet” ikke mindre end to timer. Kæresten var taget på fisketur med
overnatning… og nu var jeg lysvågen. Trille tommelfingre er ret kedeligt i
længden. Tv2’s ”Frihuset”… følger helt trop efter et par minutter J men så kan man jo bage.
Og dog… ingen gær, æg
eller mælk i huset og 10 minutters gang til Rema, efter en hård arbejdsuge… gad
jeg simpelthen ikke. Så efter endnu et stykke tid, hvor jeg hjælpeløst havde
søgt på nettet, blev jeg ganske enkelt nød til at improvisere.
Mørdej til 14 hindbær
hjerter (28 stk.)
150g hvedemel
100g stuetempereret smør
50g flormelis
1 tsk. Vanilje
2 spsk. Cremefraiche 18%
Ælt alle ingredienserne
sammen til en mørdej… og sæt på køl i 45 minutter.
Rul dejen ud med en lille
smule mel… og udstik den i den form, du ønsker. I mit tilfælde… hjerter.
Sæt på en bageplade med
bagepapir.
Bag hjerterne i 12-13
minutter ved 190 grader. Afkøles på bagerist.
Smør halvdelen af
hjerterne med hindbærmarmelade… og læg de andre forsigtigt ovenpå.
Rør en glasur af flormelis
og et par dråber vand. Pynt hjerterne med glasuren og afslut med krymmel.
Halleluja… de blev gode J Lavet som enkeltbundede med chokolade-glasur, eller
med kanel i stedet for vanilje er jeg sikker på, de ville gå rigtig godt som
jule-småkager.
Hvor er de fine og god ide elsker hindbærsnitter så de kommer lige på min to do liste
SvarSletHej Christina.
SletTak for din søde kommentar... jeg kan næsten heller ikke vente på, kæresten kommer hjem. Hans yndlingskage er nemlig hindbærsnitter og formet som hjerter, fatter han sikkert hintet ;-D
- Pia